Уважаеми колеги,

Националният кардиологичен конгрес, организиран от Дружество на кардиолозите в България е един от най-големите научни форуми у нас и очакванията ни са за близо 1000 участници от страната, както и присъствие на водещи чуждестранни специалисти. На конгреса ще имаме възможност да дискутираме последните новости в кардиологията, поднесени чрез фокус лекции, сесии, посветени на актуалните ръководни правила за поведение и клинични проучвания, променящи ежедневната ни практика. За допълнителната интерактивност на събитието допринасят и научните сесии на работните групи на ДКБ, обсъждане на предизвикателни клинични случаи и дебат сесии. В програмата на конгреса традиционно са залегнали номинирани лекции на името на изтъкнати български учени кардиолози и научни сесии млад изследовател, с което вярваме изграждаме мост между традициите и бъдещото развитие на дружеството. Новост в XVI Национален конгрес по кардиология е въвеждането на специални сесии за практическо обучение в различни дялове на съвременната кардиология, както и сесии с представяне на оригинални научни разработки, проведени у нас през последните години.


Чудесна форма за споделяне на вашия опит и ползотворни дискусии ще са постерните сесии, на които е отделено специално внимание. По време на конгреса е организирана богата специализирана изложба, на която ще се представят лидери в производството на медикаменти, консумативи и медицинска апаратура. Нашата цел е да организираме максимално ползотворен, интерактивен и иновативен форум, отворен за дискусии и международен обмен на идеи и опит. Курортният комплекс Албена, в който ще се проведе събитието, е една от перлите на българското черноморие намиращ се в непосредствена близост до морската столица Варна и съчетаващ спиращи дъха гледки, чудесна атмосфера, особен чар и магнетизъм. Интересен факт е, че Албена има активна екологична политика, фокусирана върху опазването на околната среда. Комплексът е отличен с престижната награда "Син флаг", която е свидетелство за чистите му води и брегове. Всичко това ще придаде допълнителна привлекателност и очарование на вашето професионално участие в конгреса.


Скъпи колеги,
Научният форум ще ни послужи да заздравим професионалните си и научно - творчески контакти, за да отговорим на съвременните изисквания пред нашата специалност. Очакваме активно участие от всички вас, за да превърнем и този конгрес в успех!

АВТОМОБИЛИ

Всички гости и участници в „XVI Национален конгрес по кардиология“, както и технически лица, могат да използват паркинга на к.к. Албена безплатно, като вземат своя билет от машините на бариерите, а след това го чекират на рецепцията на някой от всички работещи хотели на територията на комплекса непосредствено преди напускане. При всяко ново влизане в курорта е необходимо паркинг билета да бъде чекиран на някоя от рецепциите отново.

РЕГИСТРАЦИЯ
Бюро „Регистрация“ ще бъде разположено до входа на хотел Парадайс Блу и ще функционира от 04 октомври /четвъртък/ от 09:00 часа до края на Конгреса.

ОФИЦИАЛНИ ЕЗИЦИ НА КОНГРЕСА
Официални езици на Конгреса са български и английски. Има осигурен превод за част от научните сесии в зали “Тракия” и “Добруджа”.

ХРАНЕНЕ
Обедите и вечерите ще бъдат организирани според настаняването по хотелите. Само гостите от хотел Лагуна Маре, ползват ресторанта на хотел Лагуна Гардън. Кафе-паузите се сервират в указаните в схемата локации на всеки един от хотелите.

УКАЗАНИЕ ЗА ЛЕКТОРИ
За улеснение на работата на конгреса е осигурен speaker център пред зала “Тракия”. Лекторите следва да предадат своята презентация предишния ден или минимум три часа преди започването на лекцията, на техническото лице в съответната зала. Не е разрешено свързването на лични лаптопи с мултимедийните проектори в залите. Лекторите следва стриктно да спазват определеното им в програмата време за презентация.

ВИДЕОЗАСНЕМАНЕ И ONLINE ИЗЛЪЧВАНЕ
Научните сесии в зали „Тракия“, „Мизия“ и „Добруджа“ на XVI Конгрес по кардиология ще се излъчват на следния адрес:  www.cardio2018.madstreamteam.com  Достъп до онлайн платформата
се осъществява чрез парола, която се намира в долния край на всеки регистрационен бадж.  Достъпът позволява и проследяване на пропуснатите сесии в двумесечен срок след приключване
работата на Конгреса.

Invitation letter

Писмо покана

Постер на конгреса

Информация за участие

Регистрационна форма

Правила за абстракти

Карта на конгресните хотели

Имена и местонахождение на конгресните зали

Програма

Congress Program English Version

 

Уважаеми колеги,
От името на Дружество на кардиолозите в България бихме искали да Ви поканим да вземете участие в Практическите сесии, както следват:

 - ЕхоКГ (hands-on) с подкрепата на Софарма Трейдинг / General Electric, която ще се проведе във Форум Бай Ганьо на 5 и 6 октомври от 08:30 до 10:00ч., както и в Практическа сесия ЯМР (hands-on) с подкрепата на Софарма Трейдинг / General Electric, която ще се проведе във Форум Бай Ганьо на 5 и 6 октомври от 14:00 до 15:30ч.

- ТЕЕ (hands-on), организиран от МУ-Варна, която ще се проведе във Форум Бай Ганьо на 5  октомври от 11:00 до 12:30 ч. и на 6 октомври от 11:00 до 12:30ч., както и в

- Практическа сесия ЦАН и алтернативна твърдост (hands-on) - "Алмасоник ООД" "Централно аортно налягане, артериална ригидност и ранно съдово стареене", която ще се проведе във Форум Настрадин Ходжа на 06 октомври от 11:00 до 12:30 ч.

Семинарите имат за цел да подчертаят приноса на кардиологичната специалност в практиката и да дискутират постигнатите резултати през годините в контекста на съвременните предизвикателства в областта. В рамките на сесиите ще бъдат представени актуални изследвания от водещи специалисти и ще бъде проведена дискусия с представители на медицинския сектор.
Желаещите да се включат в практическите семинари, могат да се записват от 4 октомври на щанда на Дружество на кардиолозите в България разположен в хотел Парадайс Блу.

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки