Отлага се провеждането на Зимното училище за специализанти по кардиология до след успокояване на епидемиологичната обстановка

Зимно училище за специализанти по кардиология и кардиохирургия
19-22.03.2020г. , к.к. Банско, хотел “ Астера”

Уважаеми колеги,
Здравето и сигурността на участниците в предстоящото Зимно училище за специализанти по кардиология е на първо място. В тази връзка организационния комитет на събитието следи отблизо ситуацията с Коронавирус “COVID-19”. През последната седмица имахме много активни контакти с водещи специалисти по епидемиология, вирусология и инфекциозни болести относно това дали да провеждаме Зимното училище и какви мерки да вземем за осигураване на безопасността на участниците.

Мнението на Доц. Ангел Кунчев /епидемиолог/ и Проф. Таня Червенякова /инфекционист/ е, че медицинския персонал е сред най-рисковите и въпреки, че до вчера нямаше регистриран позитивен случай е по-добре да го отложим. Успоредно с това работихме за осигуряване на дезифектанти, бактерицидни лампи, проветряване и т.н. Тези съображения бяха споделени с много от вас в хода на рутината подготовка по програмата и логистиката, и мисля че всички проявиха разбиране. В петък /06.03.2020/ беше изпратено запитване до Националния щаб с молба за официално становище. Днес ситуацията е драматично променена и отлагането на масови мероприятия на закрито вече е императивно.

Това ни принуждава да приемем трудното, но отговорно решение да отложим провеждането на Зимното училище след успокояване на епидемиологичната обстановка. Очевидно е, че няма да бъде Зимно училище, а Училище за специализанти по кардиология. Административния персонал и партньорите ни от Ивент Дизайн работят по уреждане на формалностите с нашите партньори. Използвам случая да ви информирам, че тази година интереса е изключително голям и преди 10 дни, след достигането на 250 регистрирани, записването беше прекратено.

Лекторите, специализантите и партньорите на ДКБ ще разберат, че това е в интерес на всички ни. Благодарим на всички, които положиха усилие да подготвят лекциите си и да предложат интересните теми. Техният труд не е напразен, програмата е много интересна и при първа възможност Училището за специализанти ще бъде проведено.

Благодарим за разбирането и подкрепата.
С уважение:
Проф. Асен Гудев, Директор на ЗУ
Доц. Мария Токмакова, Председате на ДКБ, мандат 2018-2020

08.03.2020г


Поради изчерпване на местата за събитието регистрацията е затворена!!!

 

 

Предварителна програма

Регистрационна форма

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки