Какво Представлява Кардиологията?

Rate this post

Какво Представлява КардиологиятаКардиологията тревожи сърдечно-съдовата система, т .е. да претендира за сърцето и съдовете (артерии и вени), с превенцията в допълнение към лечението на проблеми, както и условия, които го засягат: артериално високо кръвно налягане, сърдечен арест, сърдечни аритмии, ангина пекторис, атеросклероза… Кардиологът може да се наложи да се намеси бързо, особено когато става въпрос за сърдечен удар. Кардиологията е специализирана медицина, която изследва сърцето и съдовете (артерии и кръвоносни съдове), която определя тяхното функциониране (типични или патологични) и която предлага терапии (клинични, ендоваскуларни или медицински).

Кардиолозите се намесват в спешната област (сърдечен удар, хипертонични дилеми, аневризми), но и в ежедневната практика, защото се грижат за хипертония, ангина пекторис, сърдечен арест … Те също така се грижат за състояния, свързани с атеросклероза, заболяване на съдовете, чийто калибър намалява поради натрупването на липиди в стените. Кардиолозите лекуват сърдечни патологии: генетични малформации, условия на ритъм и предаване, патологии на клапите, сърдечен арест, кардиомиопатии … Те също така се концентрират върху атеросклерозата и нейните проблеми, от избягването до лечението: артериално високо кръвно налягане, коронарна патология и, заедно с ангиолози и флеболози, външна съдова патология. В крайна сметка, в сътрудничество със специалисти, те участват в управлението на мозъчно-съдовите патологии. Кардиолозите упражняват специализирана дейност след завършване на медицинското училище. Някои от тях са завършили допълнително обучение по интервенционална кардиология, кардиопатика, Електростимулация (пейсмейкъри), ритмология и др.

Кога да се свържете с кардиолог?

Извършването на консултация с кардиолог може да се предложи за избягване на сърдечно-съдови заболявания, но също така, когато става въпрос за задух, повтарящи се сърцебиене, както и необичайна и неочаквана болка в гърдите. Възможно е да се говори с кардиолог в случай на обявен сърдечен проблем като сърдечен арест, коронарна недостатъчност, перикардит или ендокардит. Освен това е силно препоръчително да се потърси съвет от кардиолог редовно за лица, които са в риск от установяване на сърдечно-съдови патологии. Без съмнение, някои фактори могат да бъдат утежняващи: затлъстяване и заседнал начин на живот; тревожност; цигара; хипертония; холестерол, а също и диабет. Възрастните, както и пациентите с членове на семейството на сърдечен удар също са най-склонни да се борят със сърдечни патологии. Поради тази причина е необходимо често да се следи за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Кога да се свържете с кардиологНай-малкото несигурност, пациентите се приканват да прибягнат до участието си в лекар, за да се срещнат с кардиолог възможно най-скоро. Освен в случай на извънредна ситуация, участникът в медицинския специалист е длъжен да насочи клиента си към кардиолог, ако прецени, че това е необходимо. В кардиологията избягването е важно, особено за хората в опасност. В по-голямата си част лекарят е този, който решава да насочи човек към кардиолога, ако мисли за такова назначение. Само спешни случаи могат директно да включват кардиолог, без да изпитват медицински специалист. В света на кардиологията, избягването е абсолютно задължително, особено за хора в опасност, като хора с наднормено тегло, диабетици, висок холестерол, хипертоници или пушачи, да се обадя само на няколко. За да може ефективно да планира назначаването си при кардиолога, лицето трябва да донесе кръвните си изследвания, извършени през годината, със степента на холестерол, кръвна захар, триглицериди и креатинин. Трябва да донесе и резултатите от анализа на урината. Необходимо е да се има предвид, че в днешно време основната причина за смъртност при жените е сърдечно-съдовите заболявания.

Какво Прави Кардиологът?

Какво Прави КардиологътКардиологът е медицински специалист, който се концентрира върху сърдечни или сърдечни заболявания, независимо дали става въпрос за високо кръвно налягане, сърдечен арест, сърдечен удар, белодробен кръвен съсирек, нарушения на сърдечния ритъм или проблеми с кръвния поток. Това вече е широк диапазон, но функциите му понякога отиват по-далеч: точно какво прави кардиологът? Между аускултации, прегледи и клинични изследвания, кардиологът идва с множество действия в процеса на идентифициране на индивида. В тази статия ще опишем какво прави кардиологът, както и обучителния курс по кардиологична терапия. Кардиологът изучава работата на сърдечно-съдовата система, състояща се от сърцето и съдовете, както и се занимава с болестта, която ги засяга. Този професионален лекар се намесва в превенцията, но и в ежедневното управление на патологии като високо кръвно налягане, ангина пекторис, сърдечна недостатъчност или заболявания, свързани с атеросклероза.

Кардиологът може също така да се намеси спешно в случай на инфаркт на миокарда, възпаления на хипертония или аневризми. Кардиологът пита лицето за неговия начин на живот поведение, а също и неговата клинична и членове на семейството фон. Той прави сърдечна и белодробна аускултация, определя високото кръвно налягане. Колкото повече заплахи има, толкова по-изчерпателен е изпитът. За да визуализира сърдечния ритъм, както и да открие възможни аномалии, той може да извърши електрокардиограма. Може да се направи и стрес тест. Ако е необходимо, той съветва допълнителни оценки: сърдечен и / или съдов ултразвук, коронарна ангиография, сцинтиграфия или ЯМР. Те могат да закупят прегледи като електрокардиограми, ехокардиограми, както и КТ (компютърна томография), за да научат какво не е наред. С диагнозата си, те могат да закупят лекарства, да ви помогнат да поемете по-здравословно хранене и тренировъчни навици или да направите сърдечна катетеризация. Кардиологът ще извърши физически преглед, както и ще говори с вас за вашите признаци и симптоми, история на случаите и история на членовете на семейството. Важно е да уведомите вашия кардиолог, ако други членове на вашето семейство са имали сърдечни проблеми, тъй като това може да увеличи шансовете, че имате сърдечен проблем.

Някои основни данни могат да предоставят на вашия кардиолог важна информация относно вашето сърдечно здраве, като например телесното ви тегло. Хипертония. Холестерол. Кръвна захар (захар) градуса. Вашият превозвач ще прегледа цялата тази информация и всички резултати от теста, за да идентифицира рисковите аспекти за сърдечни проблеми. Те също така ще трябва да знаят, ако пушите, колко тренирате, какво ядете и какви лекарства приемате. Има най-малко много различни видове кардиолози. Те се специализират в различни видове сърдечни и съдови проблеми, като сърдечни изображения или сърдечна рехабилитация. Въпреки че всички кардиолози са експерти в разбирането на сърцето и кръвоносните съдове, те могат да усъвършенстват своята област на компетентност много повече. Видовете кардиолози включват: клиничен кардиолог. Специалист по сърдечна недостатъчност. Интервенционален кардиолог. Кардиолог-онколог. Наследствен кардиолог. Специалист по сърдечни изображения. Външен интервенционален кардиолог. Превантивен кардиолог. Специалист по сърдечна рехабилитация. Електрофизиолог. Гериатричен кардиолог. Кардио-ревматолог. Спортен кардиолог. Кардиолог в интензивно лечение.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here