Инвазивна Кардиология

Rate this post

Инвазивна КардиологияИмате нужда от силна и здраво сърце, за да живеят дълъг живот. Консумирането на разнообразна диета, упражняване и не пушене може да помогне да поддържате сърцето си здраво. За съжаление, гени, начин на живот практики или катастрофи могат да причинят сърдечни проблеми. В САЩ сърдечният проблем е една от водещите причини за смърт. Сърдечен проблем или сърдечни проблеми могат да засегнат всеки, включително деца. Има много видове сърдечно-съдови заболявания. Един от най-често срещаните сърдечни проблеми е коронарната артериална болест, която води до запушване на артериите, което може да доведе до сърдечен арест.

Сърцето е сложен орган. Ето защо съществуват натрапчиви кардиолози. Тези лекари се концентрират върху използването на минимално инвазивни или незначително инвазивни лечения за диагностициране и лечение на сърдечни заболявания или сърдечни проблеми. Инвазивните кардиолози трябва да имат задълбочени познания за сърцето и капилярите. Консултирането с кардиолог може да ви помогне да откриете, лекувате и лекувате сложни сърдечни заболявания, както и заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Коронарната ангиография е най-добрият преглед за идентифициране на видимостта, както и степента на коронарна артериална болест. Това е специална рентгенова оценка на сърцето, за да се наблюдава местоположението и нивото на артериалната обструкция, причиняваща коронарна артериална болест. Коронарната ангиография се извършва или радиално, или чрез феморален път. Ако е необходимо, коронарните лечения (балонна ангиопластика със стент) често се извършват след оценката на анализа. Универсална и тънка тръба-наречена катетър-се поставя точно в артерия в ръката (радиален курс) или слабините (феморален път). След това катетърът се придвижва в аортата и след това в коронарната артерия. Средата за сравнение се влива в катетъра, за да позволи на лекаря да представи коронарните артерии на рентгенов дисплей. Изпитът продължава от 20 до 40 минути.

Какво прави инвазивният кардиолог?

Интрузивните кардиолози са подвид на кардиологията, сравним с интервенционалните кардиолози. Инвазивни кардиолози са квалифицирани да открият и да се справят с проблеми като коронарна болест на сърцето, съдови заболявания, придобити архитектурни сърдечно-съдови заболявания, сърдечни заболявания, клапна болест на сърцето, както и вродено сърдечно заболяване. За да разберете цялостното ви сърдечно здраве, както и всякакви проблеми, натрапчивият кардиолог ще оцени вашите клинични данни, медицинска история и симптоми. Те могат да направят изследвания като рентгенови лъчи, кръвни изследвания или електрокардиограма (ЕКГ), ако тези тестове всъщност не са били извършени преди да видите. Този тип изследвания помагат за установяване на проблема. Освен това инвазивният кардиолог е квалифициран да извършва минимално инвазивни изследвания, за да идентифицира или да се справи със структурни или електрически аномалии в структурата на сърцето или артериите, които други кардиолози може да нямат способността да изпълняват. Извършването на тези минимално инвазивни изследвания помага на инвазивния кардиолог да идентифицира и лекува своите хора по подходящ начин.

Какво прави инвазивният кардиологИнвазивните кардиолози трябва да бъдат подготвени да реагират незабавно на спешни случаи, тъй като техните услуги могат да се изискват бързо, за да спрат пациента от сърдечен удар. Интрузивните кардиолози са медицински специалисти, които са специално обучени в инструменти, както и методи за откриване или лечение на сърдечни заболявания или нередности. Подобно на много медицински специалисти, тези медицински специалисти обикновено преминават клинична институция на първо място. След като завършат медицинските си изследвания, те ще прекарат около седем до осем допълнителни години обучение, за да се съсредоточат върху интрузивната кардиология. Те също така ще трябва да получат сертификат по вътрешна медицина, ако в крайна сметка искат да бъдат акредитирани от Съвета на директорите като Кардиолог. Тази процедура включва завършване: около четири години в Медицински колеж. Тригодишно пребиваване в интериорна медицина или педиатрия, ако искате да се концентрирате върху работата с деца. Тригодишна стипендия по кардиология, където си сътрудничат с лекари и придобиват допълнително иновативно обучение по кардиология, избягване, медицинска диагноза и грижа за клиентите. Инвазивна (интервенционална) кардиологична стипендия от една до 2 години, за да получите допълнително специализирано обучение.

Показания или симптоми на външно съдово заболяване

Показания или симптоми на външно съдово заболяванеМоже също така да изпитате нови или влошаващи се признаци и симптоми на блокиране, стягане или втвърдяване на артериите в други части на тялото си. Следователно, може да се обърнете към интрузивен кардиолог за допълнителна диагноза и възможна терапия. Периферните съдови заболявания също могат да създадат проблеми с функционирането на сърцето ви.

Опасения, свързани с болест на сърдечната клапа. Клапите на сърдечната помощ контролират притока на кръв към камерите на сърцето ви. Проблеми с изпълнението на Вашите прекъсвания може да доведе до значителни уелнес, както и сърдечни проблеми. Вашият медицински специалист или кардиолог може да ви насочи към натрапчив кардиолог за повече диагноза, ако мисли, че има проблеми с изключването.

Причини Да Се Консултирате С Инвазивен Кардиолог

Причини Да Се Консултирате С Инвазивен КардиологХората могат да говорят с инвазивен кардиолог в спешна ситуация, ако имат сърдечно-съдово заболяване. Те със сигурност ще видите лица, за да се идентифицират, както и лечение на проблеми, преди те да се превърне в извънредна ситуация, като коронарна артериална болест, сърдечно-съдови заболявания и периферни съдови заболявания. Тъй като интрузивните кардиолози са експерти в кардиологията, Вашият лекар или кардиолог най-вероятно ще ви насочи, ако има загриженост относно: твърде много артериална плака, която не може да бъде лекувана само с лекарства. Ако имате атеросклероза или натрупване на мастни плаки в кръвоносните съдове, най-вероятно приемате лекарства, за да намалите риска от запушване на артериите. Ако артериите се запушат, вие сте изложени на повишен риск от сърдечен арест. Наркотикът обаче може да не е достатъчен. Може да се нуждаете от минимално натрапчива терапия, за да отпушите запушените артерии.

Нови или досадни симптоми на коронарна артериална болест. Ако имате коронарна артериална болест, артериите ви се стесняват, обикновено поради натрупване на плака. Това свиване на артериите може да сведе до минимум циркулацията на кръв и кислород към сърдечния мускул. Вашият лекар или кардиолог може да Ви изпрати да видите интрузивен кардиолог, ако имате нови или влошаващи се признаци, за да изключите дали допълнителните минимално инвазивни лечения са от съществено значение. Можете да се консултирате с инвазивен кардиолог в различни контексти. Ако имате извънредна ситуация, като сърдечен удар или инсулт, незабавно ще бъдете прегледани от отдела за спешна ситуация на здравно заведение. Ако се обърнете към интрузивен кардиолог, можете да го видите или в изключителна техника, или в болнична система. Когато отидете на натрапчив кардиолог, той ще говори с вас, за да разберете повече за вашите симптоми, и той ще прегледа вашите медицински досиета и всички изследвания, които сте преминали през този момент, като ЕКГ, кръвен тест или рентгенова снимка. Тяхната цел е да ви помогнат да осигурите допълнителна медицинска диагноза, както и най-малко инвазивните терапевтични услуги, които да ви помогнат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here