Платформа За Разпознаване На Сърдечно-Съдовите Заболявания В Световен Мащаб

Rate this post

Платформа За Разпознаване На Сърдечно-Съдовите Заболявания В Световен МащабСветовният ден на сърцето се отбелязва ежегодно на 29 септември. През май 2012 г.световните лидери се посветиха на намаляването на смъртността от незаразни условия с 25% до 2025 г. Сърдечно-съдовите заболявания (ССЗ) са отговорни за почти половината от всички смъртни случаи от незаразни болести, което ги прави номер едно в света. Световният ден на сърцето е идеалната система за областта на сърдечно-съдовите заболявания, за да се обедини в борбата срещу сърдечно-съдовите заболявания и да се намали глобалното безпокойство от болести.

Създаден от Световната сърдечна федерация, Световният ден на сърцето обучава хората по целия свят, че сърдечно-съдовите заболявания, включително сърдечните заболявания и инсулт, са водещата причина за смърт в света, като твърдят, че 18,6 милиона живота годишно, и подчертава мерките, които хората могат да изискват, за да избегнат и регулират сърдечните заболявания. Тя има за цел да повлияе на действията, за да се образоват хората, че чрез регулиране на рискови фактори като употреба на тютюн, неадекватна диета и физическа неактивност, най-малко 80% от преждевременните смъртни случаи поради сърдечни заболявания и инсулт могат да бъдат предотвратени. Световният ден на сърцето е глобална кампания, в която хора, членове на семейството, общности и правителства по света участват в дейности, за да поемат отговорност за здравето на сърцето си и това на другите. С тази кампания Световната сърдечна федерация обединява хора от всички нации и всички професии в борбата срещу сърдечно-съдовите заболявания и вдъхновява и стимулира международните действия за насърчаване на здравословен живот по целия свят. Ние и нашите Участници вярваме в един свят, където здравето на сърцето и уелнес за всички е основно човешко право и решаващ компонент на Международната здравна справедливост.

Световен Ден На Сърцето: Предотвратяване На Сърдечно-Съдови Заболявания

Световен-Ден-На-Сърцето-Предотвратяване-На-Сърдечно-Съдови-ЗаболяванияПрез 2017 г.Световната здравна компания (която) приближи броя на смъртните случаи, свързани със сърдечно-съдови заболявания, до 17,7 милиона, или 31% от общата международна смъртност. 29 септември се празнува като Световен ден на сърцето, за да се повиши осведомеността за сърдечните заболявания и да ни напомни да се съсредоточим върху този основен орган на тялото, нашето сърце. Сърдечните заболявания са основната причина за смъртност в световен мащаб с 17,9 милиона смъртни случая годишно, или 31% от световната смъртност. В Люксембург през 2019 г.Това е първата причина за смъртност сред жените (580 смъртни случая или 28,5% от смъртните случаи при жените), а също и 2-ро място сред мъжете (557 смъртни случая или 26,7% от смъртните случаи при мъжете). Сред хората над 65-годишна възраст това е основната причина за смърт (1024 смъртни случая или 30,4% от смъртните случаи). В момента, когато нашият фокус е фокусиран върху международната пандемия, ние поемаме риска да пренебрегнем сърцата си.

Ето защо, на този Световен ден, Министерството на здравеопазването иска да постави специален акцент върху превенцията на сърдечно-съдови инциденти, както и заболявания, чиято цел е да се избегнат и ограничат рисковите фактори, върху които всеки човек може да действа. Тази година Министерството на здравеопазването и уелнес, както и културата на кардиологията в Люксембург, се присъединиха към силите и също пуснаха кампания за разбиране по тази тема за месец октомври с дисплеи в гари и автобусни светилища. Независимо от нашия произход или нашия стандарт на живот, всички ние сме загрижени и можем да направим нещо по въпроса и да подобрим живота си и здравето на сърцето си, като приемем по-здравословен начин на живот. За някои хора, спиране на тютюнопушенето, отнема здравословна диета и също упражнява редовно в продължение на минимум 150 минути на седмица може да намали внезапна смърт от инфаркт, както и инсулт с най-малко 80%. Как точно да ги конкретизираме? Те описват набор от състояния, свързани с кръвоносните съдове и сърцето.

Няколко заболявания съществуват под това име, например: коронарна болест на сърцето, генетични сърдечни дефекти (сърдечни проблеми, които понастоящем съществуват при раждането), ревматични сърдечно-съдови заболявания (предизвикани от неадекватно справяне с бактериална инфекция, като ангина пекторис). Имайте предвид, че в развиващите се страни рискът от сърдечни заболявания е по-висок поради много вариации: липса на обучение на медицински екипи. Липсата на програма за превенция или кампания за скрининг. Разходите за лечение и терапия са твърде високи за населението. Липса на достъп до болнична инфраструктура. Ето защо неправителствени компании (НПО) като Закона за веригата на надеждата дават достъп до грижи и по-специално до клиничния мониторинг на сърдечните заболявания.

Защо Се Празнува Световният Ден На Сърцето?

Защо Се Празнува Световният Ден На СърцетоПревенцията е организация на всички. Въпреки това, много заболявания на сърдечно начало могат да бъдат избегнати. Всеки човек може да действа за много по-добри практики в начина на живот: да спре пушенето, да приеме балансирана диета, да поддържа рутинна физическа активност, да намали по-малко активните действия, да намали консумацията на алкохол, да действа при стрес, да намали наднорменото тегло. С уелнес специалисти, това е въпрос на оценка на риска, а също и намаляване на медицински фактори като високо кръвно налягане, тип 2 диабет, висок холестерол, прекомерно тегло или специфични нарушения на сърдечния ритъм. Подобряване на начина на живот навици, а също и лечение на наркотици, ако е необходимо, взаимно се подобряват, за да се намали често много риск. Диета, упражнения, тютюнопушене: конкретни действия на междуведомствената стратегия за предотвратяване на най-висок приоритет, за да се даде възможност на всеки човек да действа върху здравето си.

Предприемане на действия по вашата диета план, като позволява на собствения си да се подпомага от диетични високо качество на ежедневните храни. Нутрискорът, удобно разпознаваем и интерпретируем, сега е прикрепен към повече от 25% от храните, които се намират в магазините. Можете също така да говорите и да следвате наскоро актуализираните препоръки за хранене, както и насоките за консумация на алкохол „максимум 2 напитки дневно, както и не всеки ден“. Спирането на цигарите е полезно, независимо от приема. Предишният пушач ще види риска от коронарен инфаркт сведен до минимум от първите дни и със сигурност ще се доближи до този на непушач след 5 години на спиране. Броят на ежедневните пушачи е намалял с 1,6 милиона между 2016 г.и 2018 г., много благодарение на възстановяването на лечението с никотинови заместители, дейностите на здравните специалисти и Националната операция Моасанщабак, но един на всеки 4 възрастни (сред тези на възраст 18-75 години) все още е ежедневен пушач, а подновяването на националната операция Моасанщабак със сигурност ще ги поддържа, ако искат да спрат през 2019 г.

Поддържането на редовни физически упражнения (минимум половин час упражнения на ден) намалява риска от сърдечни заболявания. Но също така намалява риска от смърт или повторно хоспитализация с около 30% при хора, които са страдали от остро коронарно заболяване (сърдечен арест). За пациенти с хронични заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания, както и захарен диабет, целта е да се създаде адаптирано упражнение, както и да се подобри предписването му от лекарите. Обучението в движенията за първа помощ, тъй като превенцията също помага. Процентът на оцеляване е по-малко от 10%, но шансовете за оцеляване са много по-високи, ако терапията за сърдечен масаж е направена от свидетел. В случай на кардио злополука, всяка минута е от значение. Всеки, който е свидетел на внезапен сърдечен арест, трябва да рискува дейностите, които спестяват: повикване, масаж, ДЕФИБРИЛИРАНЕ. Обобщаването на дълготрайното познание е една от ключовите процедури в плана за превенция на загрижеността. Достъпът до автоматизирания външен дефибрилатор (АЕД) се засилва от отговорността на предприятията, достъпни за обществеността, да се снабдяват сами, както и от мобилизирането на публични органи, както и придружители, за да се осигури лесен достъп, геолокация, както и подходящо изпълнение на АЕД.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here