Как Точно Да Се Предотврати Сърдечен Проблем?

Rate this post

Как Точно Да Се Предотврати Сърдечен ПроблемПрактикувайте физическа активност. Колкото повече се движите, толкова по-висока е защитата срещу сърдечно-съдови заболявания. Техниката на тренировка води до намаляване на триглицеридите, а също и до увеличаване на ХДЛ, „големия холестерол“. Освен това, физическата активност също спира раковите клетки. Според проучване, проведено в отдела по превантивна медицина на професорите по медицина на САЩ, в партньорство с други организации, около 10 000 нови ситуации на ракови клетки могат да бъдат защитени, ако населението упражнява физическа активност.

Не пушете. Много хора, когато става въпрос за опасностите от тютюнопушенето, мисля само на белодробни ракови клетки. Въпреки това, според Световната здравна компания, цигарите убиват 3 милиона души годишно само заради сърдечно-съдови заболявания. Знайте нивата си на холестерол. Въпреки че високият холестерол е една от основните рискови променливи за появата на сърдечни заболявания, текущо проучване, проведено от отдела за атеросклероза на бразилското дружество по Кардиология, разкрива, че 41% от участниците не се притесняват за холестерола. Същото проучване показа, че само 15% от участниците заявяват, че знаят нивата си на ЛДЛ (лош холестерол).

За да разберете как си холестерол е, трябва да се вземе оценката на липидната сметка, която в момента се предлага в много аптеки. Като тази информация е от жизненоважно значение за изчисляване на сърдечно-съдовата опасност. Тя също може да бъде стимулът, от който се нуждаете, за да промените начина си на живот и да прегърнете много по-здравословни навици. Придържайте се към балансирана диета и контролирайте холестерола. Консумирането на големи количества хидрогенирани мазнини е свързано с повишени нива на общия и лошия холестерол. Наситените мазнини се намират в храни за домашни любимци, по-специално карантии, пълномаслено мляко, а също и неговите странични продукти, колбаси, колбаси, пилешка кожа и рафинирани храни като пълнени бисквитки, замразени храни и закуски.

Избягване на сърдечно-съдови рискове за здравето

Превенцията, основана на принципа на глобалната кардио опасност, означава, че усилията за предотвратяване на нови сърдечно-съдови събития ще бъдат подпомогнати, а не индивидуално, от рисковете от повишаване на отделни фактори, като високо кръвно налягане или холестерол, а от размера на заплахите, наложени от наличието на множество фактори, приближени до общата непосредствена заплаха на всеки индивид. В структурата на превантивната стратегия, колкото по-голяма е заплахата, толкова по-голямо е потенциалното предимство на терапевтичното или превантивното лечение. Стратификацията на риска се основава на първоначалната класификация, като се вземат предвид анамнезата, клиничният преглед и съответните оценки, когато са показани. Клиничната оценка трябва да се ръководи от изследването на сърдечно-съдови симптоми, симптоми на диабетни проблеми, измервания на високо кръвно налягане, обиколка на корема, тегло и кота (индекс на телесна маса) и научни показатели за атеросклероза. Второ избягване трябва да се има предвид при тези с медицински сърдечни заболявания (остър миокарден инфаркт, ангина, инсулт и т.н.).

Избягване на сърдечно-съдови рискове за здраветоЗа намаляване на холестерола, изберете пълнозърнести храни, сурови или готови зеленчуци, постно риба, а също така консумират пушени или годни да бъдат обвързани храни. Избягвайте консумацията на алкохол. Прекомерната консумация на алкохол е рисков фактор за инсулт, сърдечна недостатъчност и други сърдечни проблеми. Избягвайте излишната сол. Хипертонията (високо кръвно налягане) е само една от последиците от излишната сол в диетата и е една от най-важните гъвкави причини за смъртност от ранни сърдечни заболявания. Поради тази причина е важно да се контролира количеството сол в приготвянето на храната и също така да се внимава с рафинираните или ултра-преработените храни, включително сладките храни, тъй като те също съдържат сол в състава си. Това означава, че няма безопасно количество алкохол. Въпреки това, организацията препоръчва, че ако се консумира, тя трябва да бъде ограничена, тъй като алкохолът е навик и причинява различни вреди на здравето. Сърдечните заболявания засягат много хора по целия свят. Въпреки това, както видяхме, повечето от тях могат да бъдат избегнати. Преразгледайте практиките си и направете необходимите корекции, за да подобрите качеството си на живот, както и да се предпазите от условията. Консултацията с кардиолога също е много важна. Лекарят може да ви помогне както в подкрепа на избягване на сърдечни проблеми, така и за диагностика и лечение, където е подходящо.

Рискови Фактори За Сърдечни Заболявания

Рискови Фактори За Сърдечни ЗаболяванияЗахарен диабет. Това се случва, когато нивата на кръвната захар са високи, тъй като тялото не произвежда достатъчно инсулин, за да ги контролира. Нежелан начин на живот, диета с високо съдържание на мазнини, а също и захари, и намалява упражнения са фактори, които могат да предизвикат диабет тип 2. Захарният диабет тип 1, от друга страна, установява по-голямата част от момента за наследствен фактор и поради тази причина се идентифицира още в детските години ИЛИ в ранна възраст. Спрете себе си: приемане на балансирана диета, намаляване на приема на захар и физически упражнения редовно.

Висок холестерол има 2 вида холестерол: отличен (ХДЛ) и лош (ЛДЛ). Когато последното има много високи нива, това означава, че има голямо натрупване на мазнини в артериите. По този начин може да причини коронарен инфаркт или инсулт. Избягвайте сами: изберете да ядете добри мазнини, като мононенаситени мазнини, които се намират в постно месо, зехтин и нискомаслени млечни продукти. Високо кръвно налягане. Известен също като хипертония. Това се случва, когато кръвта тече с твърде много налягане вътре в артериите, което може да увреди стените на артериите. При тези обстоятелства може да настъпи инсулт или различни други сърдечни заболявания. Спрете сами: намалете количеството сол, което ядете. Когато приготвяте храната, заменете я с ароматни натурални билки. Затлъстяване и прекомерно тегло. Те увеличават вероятността от инсулт или различни други сърдечно-съдови заболявания. Освен това, тези, които изпитват затлъстяване също са най-вероятно да имат диабет (друг рисков елемент за ССЗ).

Предотвратяване на себе си: консумирайте здравословна диета, богата на зеленчуци и плодове, за сметка на газирани напитки и предварително приготвени ястия. Упражнявайте се често. Цигара. Цигарата „допринася за втвърдяването и намалява еластичността на стените на артериите, насърчавайки атеросклерозата“, предупреждава лекарят на Националния институт по здравеопазване Рикардо Джордж. По този начин могат да бъдат причинени състояния като инсулт или коронарен инфаркт. Спрете сами: ако пушите, спрете. Ако не можете да го направите сами, потърсете помощ от професионалист. Стойте далеч от стаи с цигарен дим (пасивните пушачи също се увреждат). Стрес. Живот с прекомерен стрес и тревожност може да доведе до повишено високо кръвно налягане, предразположение към диабет, както и аритмии. Избягвайте себе си: техника физически упражнения, остатък и практика медитация. Това са средства за намаляване на нивата на напрежение. Алкохол. Това е свързано с чернодробно заболяване, но прекомерната употреба на алкохол също уврежда други органи, като сърцето, компрометира артериите и вредните клетки. Избягвайте сами: консумирайте само една чаша червено вино на ден (дори се нарича полезно за сърцето).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here