Предсърдно Мъждене

Rate this post

Предсърдно МъжденеНякои хора не знаят, че имат предсърдно мъждене (а-фибрилация). А-Фиб може да бъде открита, когато лекарят обръща внимание на сърцето със стетоскоп по време на преглед по различни други причини. Медицинският специалист може да получи няколко теста за откриване на А-Фиб или да отхвърли различни други проблеми, които могат да създават подобни признаци и симптоми. Тестовете могат да включват: електрокардиограма (ЕКГ или ЕКГ). Този бърз и безболезнен тест измерва електрическата активност на сърцето. Пластирите (електродите) се поставят върху горната част на тялото, а често и върху ръцете и краката. Кабелите свързват електродите с компютър, който представя резултатите от изследването.

ЕКГ може да разкрие дали сърцето побеждава твърде бързо, твърде бавно или по друг начин. ЕКГ е основният тест за откриване на предсърдно мъждене кръвен тест. Те помагат на лекаря да отхвърли проблемите с щитовидната жлеза или да открие други вещества в кръвта, които могат да доведат до А-фибрилация. Холтер екран. Този малък преносим инструмент за ЕКГ се носи в джоба ви или се поставя на каишка или раменна лента по време на нормалните ежедневни сесии. Той записва сърдечната дейност непрекъснато в продължение на 24 часа или дори повече. Възможност за запис. Този инструмент е подобен на дисплея на Холтер, но само записва в определено време за няколко минути наведнъж. Той носи повече от един оглавник монитор, обикновено 1 месец. Обикновено натискате превключвател, когато почувствате признаци и симптоми. Някои инструменти автоматично се залепват, когато се открие неправилен сърдечен ритъм. Ехокардиограма. Това неинвазивно изследване използва звукови вълни, за да създаде картини на измерението, структурата и дейността на сърцето. Стрес тест. Също така се нарича тренировка преглед, тревожност тестване води до извършване на сърдечни тестове, докато упражнява на неблагодарна или стационарен велосипед. Рентген на горната част на тялото. Рентгенова помощ помага на лекаря да видите проблема на белите дробове, а също и сърцето.

Причини, както и признаци и симптоми, свързани с предсърдно мъждене

Причини, както и признаци и симптоми, свързани с предсърдно мъжденеПредсърдно мъждене се случва, когато горните камери на сърцето, наречени предсърдия, не се свиват в интегриран ритъм, както и вибрират или „фибрилат“. „Това предполага, че те побеждават по-бързо и по-непредсказуемо от нормалното. Следователно кръвта не се изпомпва ефективно към останалата част от тялото, което може да доведе до признаци и симптоми на слабост и умора или неприятни сърдечни преживявания като бърз или неправилен сърдечен ритъм. Причините за предсърдното мъждене не винаги са ясни. В някои случаи първопричините за предсърдно мъждене са сърдечна нередност от раждането или увреждане на структурата на сърцето в резултат на сърдечен удар (инфаркт) или проблем със сърдечната клапа. Въпреки това, хората с редовни сърца също могат да създадат предсърдно мъждене. Други причини за предсърдно мъждене могат да бъдат нарушения на синусите и, много рядко, както и някои вирусни инфекции. Признаците, свързани с предсърдно мъждене, могат да показват неговата видимост, а именно усещането за бърз и неправилен сърдечен ритъм. Други по-малко специфични признаци и симптоми са затруднено дишане, изтощение, дискомфорт в гърдите, както и замаяност или загуба на съзнание.

Някои хора с предсърдно мъждене не са наясно с всякакъв вид корекция в общото им състояние на здраве и уелнес. Аритмията се развива коварно и тихо, по такъв начин, че диагнозата й може да бъде направена само когато се случи усложнение, което обаче може да бъде постоянно. Важно е проактивно да се опитате да намерите тази аритмия при лица с повишена заплаха. Предсърдното мъждене може да се появи в пароксизмалната си форма с преходни епизоди с кратка продължителност, както и спонтанно разрешаване. При персистиращия тип се изисква терапевтична интервенция (обикновено електрическа кардиоверзия), за да се върне нормалният сърдечен ритъм. Когато вече не е възможно или за предпочитане да се обърне аритмията, ние управляваме необратимо предсърдно мъждене. Предсърдното мъждене е една от най-типичните сърдечни аритмии. В Португалия се изчислява, че от 40-годишна възраст около 2,5% от населението има предсърдно мъждене. Сред аспектите, които са най-силно свързани с предсърдното мъждене, е възрастта и също така, като се има предвид застаряващото население, честотата му често ще се увеличава в бъдеще. В допълнение към възрастта, елементите, които благоприятстват появата на предсърдно мъждене, са артериално високо кръвно налягане, захарен диабет, затлъстяване, сънна апнея, упражнения с висока интензивност и наличието на други сърдечни проблеми.

Терапия На Предсърдно Мъждене

Терапия На Предсърдно МъжденеЗа да се предотврати заплахата от инсулт, идеалната терапия е дентална антикоагулация с лекарства, които възпрепятстват способността на кръвта да емболизира. Младите хора( < < 65 години), а също и без други опасности аспекти (ХТН, захарен диабет, инсулт, сърдечна недостатъчност, съдови заболявания) не са показани за това лечение. Класически антагонисти на витамин К (варфарин и аценокумарол) са били използвани, където периодичната лабораторна оценка, диетичното лечение, както и предпазливостта с лекарствени взаимодействия са били жизненоважни. При новите антикоагуланти (дабигатран, ривароксабан, апиксабан и едоксабан) няма нужда от лабораторен контрол и те имат по-добра сметка за сигурност. За да се справим със симптомите, да сведем до минимум болничния престой, както и да намалим риска от сърдечна недостатъчност, имаме два метода: „контрол на сърдечната честота“ и „контрол на сърдечния ритъм“.

„Контролът на сърдечната цена“ се състои в това да мислите за наличието на предсърдно мъждене, без да се опитвате да го обърнете, като използвате само лекарства, които спират съществуването на много бърз и неконтролиран сърдечен ритъм. Тази техника обикновено е подходяща за възрастни (>>80 години), с намалена полезна способност, както и безсимптомна. „Контрол на сърдечната цена“ има за цел да върне и запази редовния сърдечен ритъм. Този подход преобладава както при симптоматични, така и при енергични индивиди. Очевидно най-ефективният и безрисков начин за поддържане на нормален ритъм при пациенти с предсърдно мъждене е с катетърна аблация. Това минимално инвазивно лечение е вид сърдечна катетеризация, при която катетрите (тънки, приспособими тръби) се представят през феморалната вена, в мястото на слабините, както и, преминавайки през венозната система, се представят точно в сърцето. Катетрите позволяват да се отървете от началните акценти на аритмия, които по същество отиват в ставата на белодробните кръвоносни съдове с лявата стая. Различни научни изследвания са доказали своето превъзходство над антиаритмичните лекарства. Очакваната цена за успех на тази процедура зависи от индивидуалните особености на всеки пациент, както и от времето на развитие на аритмията, но в световен мащаб тя е 70% до 80%. Лечението обикновено е безопасно, както и основните проблеми са рядкост.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here