Медицински Грешки

Rate this post

Медицински ГрешкиВертиго (предстоящ синкоп) е усещането, че сте на ръба на припадък. Припадъкът (синкоп) е кратка и внезапна загуба на съзнание, при която индивидът пада на земята или се строполява на стол, след което си възвръща съзнанието. Лицето е неподвижно и отпуснато и обикновено има хладни крака и ръце, слаб пулс, както и повърхностно дишане.

Някои хора са замаяни или замаяни преди да припаднат. Други изпитват гадене или повръщане, изпотяване, замъглено зрение или еднопосочен ум, изтръпване на устните или върховете на пръстите, болка в гърдите или сърцебиене. По-рядко някои хора губят съзнание неочаквано, без предупредителни симптоми. Конвулсиите, прекъсването на електрическата дейност в мозъка и сърдечният арест, при който сърцето спира да побеждава напълно, могат да доведат до загуба на съзнание, но не и до припадък. Въпреки това, при някои индивиди, които губят съзнание, мускулната маса се свива за кратко неохотно, изглеждайки като конвулсии. Припадък може да повлияе на лица от всякакъв вид възраст, но опасните причини за това състояние са много по-често при възрастните.

Източници на срутване

Човек не може да загуби съзнание, без мозъчната функция да бъде нарушена. Това нарушение обикновено се предизвиква от намаляване на кръвообращението в ума. Понякога обаче кръвообращението е адекватно, но кръвта не разполага с достатъчно кислород или захар( кръвна захар), които умът изисква да функционира. Циркулацията на кръвта към мозъка може да бъде намалена по много начини. Най-често нещо нарушава редовното връщане на кръв към сърцето (следователно минимизира притока на кръв от сърцето). По-рядко причината е нарушение, което пречи на изпомпването на кръв (обикновено сърдечен проблем). Въпреки че ударите намаляват притока на кръв към ума, те само намаляват потока до компонент на ума. Поради тази причина ударите рядко предизвикват припадък, с изключение на няколко удара, които засягат компонента на ума, който запазва съзнанието.

Един от най-типичните източници на припадък са: твърдо чувство (страх, болка или виждане на кръв). Кашляне или напрягане за уриниране или преминаване на изпражнения. Разширено вертикално разположение. Изведнъж се надигна. Майчинство. Приемане на определени лекарства. Идиопатична (т.е. причината не може да бъде идентифицирана). Тези обичайни причини обикновено причиняват колапс, когато индивидът се изправи. Когато човек падне, притокът на кръв към мозъка се увеличава, което води до бързо изцеление, въпреки че човек не се чувства напълно възстановен за няколко минути до няколко часа. Някои хора са уморени или изтощени за няколко часа. Тези причини обикновено не са значителни, освен ако индивидът не се нарани чрез падане. Повечето от тези причини включват спад в притока на кръв към сърцето. Увеличаването на налягането в горната част на тялото може да включи блуждаещия нерв и да сведе до минимум притока на кръв към сърцето, което може да доведе до припадък.

Източници на срутванеЗдравите индивиди могат да припаднат, ако означават много дълго време (усещане, наречено параден синкоп, по-обичайно в армията), тъй като мускулната маса на краката трябва да остане активна, за да улесни връщането на кръвта към сърцето. Бързата промяна от седнало или съществуващо положение в изправено положение може да доведе до припадък, тъй като готовата корекция задейства натрупването на кръв в краката, което води до спад на високото кръвно налягане. Обикновено тялото бързо подобрява сърдечната честота, както и стяга кръвоносните съдове, за да се поддържа високо кръвно налягане. Ако тялото не се гримира по този начин, обикновено се появява усещане за замаяност и в редки случаи индивидът може да припадне. Някои състояния на ума и гръбначния стълб, дългосрочна почивка на легло и някои лекарства (особено тези, използвани за лечение на високо кръвно налягане) могат да прекъснат тази компенсация и да предизвикат припадък, когато индивидът се издига. Хормоналните промени в много ранна бременност понякога причиняват припадък.

Хипогликемията (хипогликемия) първоначално причинява объркване, замаяност, треперене и други симптоми, но човек може да припадне, ако хипогликемията е тежка или продължителна. Поради факта, че тези други признаци обикновено се появяват преди припадък, хората с хипогликемия обикновено са предупредени за това преди припадък. Изключително бърз сърдечен ритъм, който не предлага на сърцето достатъчно време, за да се зареди с кръв, така че се изпомпва по-малко кръв. Много бавен сърдечен ритъм, който не изпомпва достатъчно кръв. Кръвни съсиреци в белите дробове, които пречат на сърцето да изпомпва достатъчно кръв. Различни други необичайни проблеми на сърдечния мускул, наречени кардиомиопатии, могат да предизвикат припадък, особено по време на тренировка, обикновено поради проблем със сърдечния ритъм. Въпреки че повечето инсулти не причиняват припадък, инсулт или краткосрочна исхемична атака (ТИА), включваща специфичен капиляр в основата на ума (инсулт на задната циркулация), може да предизвика припадък.

Оценка На Припадъка

Оценка На ПрипадъкаАко е възможно, лицето, наблюдаващо припадъка, трябва да предостави на лекаря резюме на случая, тъй като лицето, което е припаднало, може да не си спомня. Предупредителни знаци. При хората, които губят съзнание, има специфични признаци и симптоми, както и характеристики, които са проблемни. По-конкретно: припадане по време на тренировка. Няколко епизода бързо. Внезапно припадане без предупредителни признаци и симптоми или забележим спусък. Припадането е предшествано или последвано от потенциални сърдечни симптоми като болка в гърдите, сърцебиене или задух. Напреднала възраст. Сериозни наранявания вследствие на срутване. Фамилна анамнеза за внезапна и неочаквана смърт, припадъци по време на тренировка или повтарящи се епизоди на припадъци или припадъци, за които не е определена причина.

Кога да потърсите съвет от лекар. Въпреки че по-голямата част от причините за припадък не са тежки, е необходим медицински анализ, за да се разграничат тежките причини от сравнително умерените. Лицето, което е припадък трябва да се свържете с лекар веднага, особено ако той уведомления съветват указания. Какво прави лекарят. Медицинските специалисти първо питат за признаците и медицинската история на индивида. След това лекарят извършва научен преглед. Това, което лекарят определя чрез вземане на фон и извършване на здравен преглед, често препоръчва причината за припадъка, както и изпитите, които трябва да бъдат извършени. Лекарят пита индивида за събитията, които са довели до припадъка. Той пита човека дали се е упражнявал, предполагал или е останал в потенциално емоционална ситуация. Той пита човека дали е лежал или е стоял, както и дали е стоял за дълго време. Той също така го пита дали е забелязал някакви признаци и симптоми незабавно преди, както и след случая, включително ако наистина се е чувствал замаян или замаян, или ако се е борил с гадене или повръщане, изпотяване, замъглено зрение или еднопосочен ум, изтръпване на устните или върховете на пръстите, болка в гърдите или сърцебиене.

Лекарят също така моли съществуващите да определят епизода. Неочаквано припадане без предупредителни признаци или забележим спусък препоръчва сърдечно заболяване. Ако припадъкът е предшестван от кратка продължителност на симптоми като замайване, гадене, прозяване, замъглено зрение или изпотяване, както и се случва по време на изтощителна или неприятна ситуация, вероятно е вазовагален синкоп, който не е вреден. Лекарят пита за предишни замаяност или припадък и други състояния, лекарства или признаци и симптоми, вероятно отнасящи се до колапс. Медицинският специалист също така изследва, че пациентът всъщност не е бил наранен от срутване. След това лекарят измерва важните показания на пациента. Сърдечната честота, както и високото кръвно налягане се определят в легнало положение и след 3 минути в изправено положение. Лекарят обръща внимание на сърцето за индикации за аномалии в сърдечните клапи или кръвообращението. Извършва неврологична оценка за откриване на видимостта на признаците на инсулт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here