Дружество По Кардиология Обяви Проект За Световния Ден На Сърцето

Rate this post

Дружество По Кардиология Обяви Проект За Световния Ден На СърцетоЗа да отпразнува днес Световния ден на сърцето (29 ), дружеството по Кардиология на щата Жехо Пауло (Соисп) насърчава проект за акцентиране на действия за спиране на сърдечните заболявания. Кампанията подчертава, сред тези дейности, балансиран режим на хранене, както и рутинната практика на физическа активност, измерители, които пряко засягат наднорменото тегло, както и, като резултат, сърдечни заболявания. 32,3% са хипертоници и след 60-годишна възраст този процент нараства до 65%; 40% от възрастното население има висок холестерол; а сред диабетиците е приблизително, че 50% не знаят, че имат заболяването. „Хипертонията, холестеролът и диабетните проблеми са основните рискови фактори за сърдечно-съдовите заболявания“, казва предприятието. Според проучването тези проценти могат да бъдат дори по-високи, тъй като хората са станали по-малко активни, наддали на тегло и потърсили по-малко здравеопазване по време на пандемията от ковид-19.

Проучване, проведено от Соссп, показва, че сред населението, което вече е идентифицирано като не работи редовно, класифицирано като заседнало (65,8%), най-малко 44% признават, че са практикували по-малко упражнения по време на пандемията и 44,3% наддават на тегло през този период. „Информацията подчертава факта, че заседналият начин на живот е сред десетте основни рискови елемента за глобалната смъртност, създавайки около 3,2 милиона смъртни случая всяка година“, заяви държавният глава на културата. Наднорменото тегло и наднорменото тегло също са пряко свързани с повишено кръвно налягане, което е свързано с 45% от сърдечните смъртни случаи и 51% от смъртните случаи от заболявания като инсулт. Проучването също така разкрива, че 57,2% от респондентите заявяват, че не са имали възможност за редовни срещи по време на пандемията. Когато става въпрос за кардиологичен преглед, 23,2% никога не са били на кардиолог, а 46,8% са били на преглед в продължение на повече от година. „Проблемът е, че през повечето време признаците се появяват само в напреднала фаза, когато целевите органи като сърцето, ума и бъбреците в момента са застрашени.

Инсулт, сърдечна недостатъчност, сърдечно-съдови заболявания, увреждане на бъбреците са сред проблемите, свързани със заплахата“, каза директорът на отдела. Според директора на промо и изследвания в Соцсп, идеалното е, че аеробните тренировки, най-предложените, като ходене, бягане, колоездене или плуване, се извършват за половин час, пет до седем дни в седмицата. Това трябва да се включи с подходящ избор на храна, когато целта е да отслабнете по здравословен и балансиран начин, заедно с редица предложения за диети, които предотвратяват сърдечно-съдови заболявания. „Планът за диета на таблото, както и неговите версии, нискомаслени, средиземноморски, вегетариански/вегански, скандинавски, нисковъглехидратни диети, както и други. Струва си да се има предвид, че ползите от здравословното хранене се състоят в намаляване на приема на натрий: колкото по-малко сол, толкова по-здравословна ще бъде вашата рецепта.

Какво Прави Културата На Кардиолозите?

Кардиологът е медицински специалист, който се концентрира върху състоянието на сърцето и кръвоносните съдове. Те могат да се справят със сърдечни заболявания и да помогнат за предотвратяване на сърдечни заболявания. След завършване на четири години медицинско заведение, кардиолозите прекарват 3 години в изучаване на общи вътрешни лекарства като местни, Плюс поне още 3 години специализирано обучение след това. След десет години обучение, кардиолог може да вземе оценка от борда на вътрешната медицина. Дори и след получаване на квалификация на борда, кардиолозите продължават да разбират, докато тренират. Те трябва да останат наравно с настоящия напредък в това как да се справят с пациентите, за да осигурят най-доброто лечение. Кардиологът е този, който се грижи за здравето на сърцето.

Какво Прави Културата На КардиолозитеСледователно, лекарите, работещи на това място, са отговорни за установяване на контакт, диагностициране, справяне със заболявания и състояния, свързани със сърдечно-съдовата система. Най-голямата отговорност на кардиолога е, първо, да проведе среща с пациента, като по този начин извърши среща, за да бъде запознат с него много по-добре, преглеждайки ежедневните му поведения като храна, движения, извършвани ежедневно, история на домакинството, за да назовем само няколко. Ето защо, идва част от изпълнението на прегледи, както и физически тестове за оценка на резултата и предоставяне на пациента с диагноза, която може или не може да представи дисфункции в сърдечно-съдовата система. След разкриване на здравето ситуация, кардиолог използва алтернативи, необходими за здраве и благосъстояние, като например промени в диетата, упражнения, а също и, разбира се, рутинни прегледи.

Вътрешна Кардиология: Медицинските Специалисти На Професионалиста

Вътрешна Кардиология Медицинските Специалисти На ПрофесионалистаКато се има предвид, че те, кардиолозите, са отговорни за откриването и справянето с клиента на различни заболявания, свързани с сърдечно-съдовата система, кардиологът може да извършва и различни методи на хирургично лечение, както и трансплантация. В кардиологията има някои подвидове: ехокардиография, ултразвук, ергометрия, както и пулмология са няколко от тях. Придържайте се и Научете повече за експерта във всяка от тези области: ехокардиография. Кардиографът отговаря за медицинската диагноза, както и за лечението на заболявания и състояния, свързани с сърдечно-съдовата система, като този, който прави ехокардиографски изследвания. Заедно с водещите клиенти, тя може да даде записи, да предпише лекарства, както и, ако е необходимо, да насочи индивида за повече изпити. Ултразвук. Ултразвуковият медицински специалист е отговорен за извършването на общи ултразвукови изследвания, като експерт медицински специалист, който оценява и открива ефективността на повърхността, както и вътрешните структури на тялото. Пулмология. Пулмологията е област от кардиологията, която има за цел да изучава и изследва заболявания, свързани с дихателната система.

Ето защо, експертът в тази област изследва как се справят белите дробове, трахеите, както и бронхите на клиента. Ергометрия. Специалистите в областта на Ергометрията откриват кардио условия и допълнително действат при възстановителния преглед, както за физическа подготовка, така и за рехабилитационни цели. Въпреки че много кардиолози техника обща кардиология, други ще преследват подспециалности, които им позволяват да се съсредоточи върху специфични проблеми или населението. Примерите включват: сърдечна електрофизиология, включително диагностика и лечение на електрически състояния на сърцето. Кардиогериатрия, наричана също Гериатрична Кардиология. Ехокардиография, включваща използването на двуизмерен, триизмерен и Доплер ултразвук за диагностициране на сърдечно-съдови заболявания. Сърдечна недостатъчност и трансплантация кардиология, Подспециалност, насочена към хора със сложна (рефрактерна) сърдечна недостатъчност. Интервенционална кардиология, която се занимава особено с катетърна терапия на сърдечни проблеми. Ядрена Кардиология, която използва радиоактивни маркери за идентифициране на сърдечни заболявания с ЯМР, КТ или различни други техники за изобразяване. Тези специалности обикновено изискват една до две години допълнително обучение.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here