Какво Е Хипертония?

Rate this post

Какво Е ХипертонияТова е височината на кръвното налягане над стойностите, които се считат за нормални. Това се случва, когато има прекомерно високо кръвно налягане по стените на артериите по време на кръвообращението. Тя може да се повиши понякога, поради физическо или емоционално усилие, и също така е естествено, че след тези сценарии нейните стойности се връщат на редовни нива. Тази патология е само сериозна и също причинява здравословни проблеми, когато остава повишена в продължение на месеци или когато се увеличава внезапно. Важно е да се разбере, че напрежението има тенденция да се увеличава с възрастта.

Въпреки това, високото кръвно налягане не трябва да се смята за нормално при възрастните хора. Обикновено се смята, че е налице артериално високо кръвно налягане, когато оптималният стрес е по-висок или еквивалентен на 160 мм живачен стълб/или минималният стрес е повече или равен на 95 мм живачен стълб. Хипертонията е свързана както с коронарна болест на сърцето, а също и инсулт, както и сърдечен арест и е един от най-типичните модифицируем сърдечно-съдов рисков фактор, поради което лечението му е от решаващо значение за предотвратяване на тези заболявания. Сърдечно-съдови заболявания са причина за смъртта на най-малко 34,1% от португалското население, най-вече в резултат на инсулт и коронарна болест на сърцето.

Смята се, че честотата на хипертония в португалското възрастно население е 42,1%, като само 39,0% от тези лица получават антихипертензивни лекарства и само 11,2% са под контрол. Налягането е, в аеродинамична форма, налягането, с което кръвта преминава в нашия капиляр. Нормално е стресът да остане до 120 х 80 мм. Обикновено тези стойности се наричат „оптимални и минимални“. Проблемът се случва, когато това издигане е продължително, както и дългосрочно. Хипертонията уврежда стената на нашите артерии, води до образуването на атеросклеротична плака и повишен риск от образуване на съсиреци и запушване. От стойности над 120 х 80 мм, вече има риск от нараняване! Счита се за хипертонична, когато има повтарящи се измервания (не забравяйте: не просто един ден, но в някои случаи) над 140 х 90 мм. Въпреки това, при някои заболявания, като се започне от 130 х 80 мххг, в момента е необходимо да се използват лекарства.

Какви Са Проявите И Причините За Високото Кръвно Налягане?

Какви Са Проявите И Причините За Високото Кръвно НаляганеВ ранните години тя не предизвиква признаци и симптоми. С течение на времето кръвното налягане завършва с разрушителни кръвоносни съдове, както и основни органи в тялото, като мозъка, сърцето и бъбреците, причинявайки главоболие, замаяност, тинитус, както и повишена сърдечна цена. Основните състояния, свързани с хипертонията, са инсулт, ангина пекторис, сърдечен удар, атеросклероза, сърдечна и бъбречна недостатъчност. Около 90% от ситуациите са свързани с начина на живот.

Прекомерното тегло е само един от най-важните фактори. Всеки килограм мазнини изисква развитието на още един 1,5 км на малък капилярна за доставка на излишната мазнина. Повишеното високо кръвно налягане е необходимо, за да се изпомпва кръвта през тях. По тази причина наднорменото тегло с 20% или повече увеличава риска от хипертония с 5 пъти; прекомерна употреба на сол. Известно е, че високото кръвно налягане е много по-малко постоянно в населените места, където приемът му е намален. Нашето тяло просто се нуждае от 1/8 чаена лъжичка сол на ден; цигарата е друг фактор, който трябва да се вземе под внимание. Дори само една цигара може да го подсили за около 30 минути.

Една опаковка на ден пушач може, само чрез пушене на цигари, да доведе до повишаване на високото кръвно налягане в продължение на 1 ден; около 5% до 15% от случаите могат да бъдат свързани с умерена употреба на алкохол. От друга страна, една чаша кафе на ден може да доведе до повишаване на кръвното налягане. Физическата липса на упражнения и стресът и тревожността също са в основата му. Продължаващите 10% от високото кръвно налягане имат естествени причини, като някои хормонални промени, заболявания на бъбреците или кръвоносните съдове. Правилният начин за диагностициране на високото кръвно налягане е чрез определяне на кръвното налягане. Затова се препоръчва да се измерва високото кръвно налягане най-малко веднъж годишно от 3-годишна възраст. Всеки път, когато стресът е 14 на 9 или повече, трябва да се консултирате с лекар, може би индикатор за хипертония или просто отделна височина, поради физическата нередност на високото кръвно налягане.

Как Се Открива Високо Кръвно Налягане И Се Лекува?

Много е важно да не забравяме, че хипертонията не се усеща, тя се измерва. За да се получат правилните стойности, е необходимо да се почива в почивка в продължение на най-малко пет минути преди измерението. Същият инструмент трябва постоянно да се използва и определя на една и съща ръка. Откриването на хипертония изисква определяне на хипертонията на 3 отделни събития за период от една седмица или дори повече. След като съществуването му бъде потвърдено, трябва да се извършат и други тестове, за да се признае неговият произход и/или трудностите, свързани с него. Лечението зависи от степента. Например, хората със скромно високо кръвно налягане могат да го регулират само чрез промяна на някои навици на живот, като например намаляване на консумацията на сол и алкохол, контрол на теглото, рутинни упражнения и отказване от тютюнопушенето. Има редица лекарства, предлагани за лечение на високо кръвно налягане, които могат да се използват самостоятелно или в комбинация. Това е до медицински специалист, за да се определи коя е най-добрата терапия за всяка ситуация.

Как Се Открива Високо Кръвно Налягане И Се ЛекуваЛечението е разделена право в навик корекции и лекарства. В начина на живот промени, най-важните са: диета с ниско съдържание на мазнини, а също и проста захар и високо съдържание на фибри, ядки, зеленчуци и плодове. Намалете консумацията на сол, не само солта, която поставяте, но също така стойте далеч от храни с високо съдържание на сол. Поддържайте нормално тегло. Упражнение рутинни упражнения. Минимизирайте консумацията на алкохол, но ако е възможно, в идеалния случай не консумирайте алкохол. Спрях да пуша. Никога не се откажат от лечението без ръководството на Вашия лекар. Стойте далеч от тревожност, справяне с тревожност, както и резервиране на време за семейството, приятели, а също и свободно време. Що се отнася до лекарството, има редица възможности за избор и Вашият лекар ще го коригира в зависимост от действието на тялото ви и вашия медицински проблем. Важно е да вземете лекарството правилно, в предложеното време, както и да остане да го използвате и ако налягането е типично: това е точно използването на лекарството, което поддържа ви поддържа!! Ако имате някакви притеснения или проблеми, свържете се с Вашия лекар незабавно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here